Bij SKPO zien we medezeggenschap als kans om samen te werken met verschillende geledingen, ouders en leerkrachten. Ouders en professionals trekken echt samen op, in dialoog als kritisch meedenkende partners. Alle SKPO-scholen hebben een Medezeggenschaps-raad (MR), vertegenwoordigd door ouders en professionals. Daarnaast vaardigt elke school een MR-lid (ouder of personeelslid) af naar de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van SKPO. De verdeling ouders en personeelsleden in de GMR is nagenoeg gelijk. Het dagelijks bestuur bestaat uit twee ouders en twee personeelsleden.
De MR bestaat uit ouders en personeelsleden van de school. Zij vertegenwoordigen alle ouders en medewerkers van de school. De MR heeft instemmings- en adviesrecht bij beslissingen die voor de school belangrijk zijn. Iedere MR stelt een MR-reglement op. Deze reglementen zijn op te vragen of te vinden bij iedere school.
Uiteenlopende beleidszaken die SKPO als geheel raken komen op de agenda van de GMR, altijd met de rode draad voor ogen: het belang van het kind. Huisvesting, begroting, cao en andere thema’s brengen de GMR-leden in beweging. Zonder uitzondering ontstaan discussies en inspirerende gesprekken die de GMR-leden mee terugnemen naar hun eigen MR. Zo vindt binnen SKPO een continu proces van verandering plaats, steeds met het kind centraal.
Managementstatuut
In het managementstatuut staat welke uitgangspunten we als SKPO-bestuur en -directeuren hanteren bij het uitoefenen van onze verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden.
Integriteitscode
In de Integriteitscode leest u welke integriteitsnormen we bij SKPO met elkaar hanteren en aan welke integriteitsregels we ons houden.
Aanmelden
Uw kind aanmelden op een SKPO school? Neem hiervoor contact op met de school van uw keuze.
Schorsen en verwijderen
Ouders hebben rechten en plichten als het gaat om het schorsen en verwijderen van hun kind. Algemene informatie over schorsen en verwijderen vindt u op onderwijsinspectie.nl
Protocollen
Klachtenregelingen
Meldregeling misstanden en inbreuken
In de Meldregeling misstanden en inbreuken lees je hoe je als medewerker (een vermoeden van) een misstand of een inbreuk op het EU-recht kan melden.