Wat betekent het om een wereldburger te zijn? En wat heb je daarvoor als leerling in je rugzak nodig? Bij SKPO leren we leerlingen om kritisch naar zichzelf te kijken en stimuleren hun nieuwsgierigheid naar de ander door hun perspectief te verbreden. We gaan respectvol en open met elkaar om en we maken gebruik van de kracht van diversiteit.
Omdat we gelijkwaardigheid, verbinding met elkaar en samen verantwoordelijk zijn voor een betere wereld heel belangrijk vinden, hebben we iets bedacht: het fonds Wereld met lef, powered by SKPO. We dagen iedereen die bij SKPO hoort – leerlingen, collega’s en ouders – uit om na te denken over hoe we het beter kunnen doen met elkaar. Dus heb jij, of hebben jullie, een idee waar de wereld om je heen een stukje beter, mooier of fijner van wordt? Maak dan een plan en stuur het in. Wie weet kiest de jury het idee uit zodat het werkelijkheid wordt!
Afbeelding: Fawaka Ondernemersschool
Een goed idee is realistisch en uitvoerbaar en draagt bij aan de wereld om je heen. Vertel ons wat je plan is en vermeld daarbij:
Kom je er niet helemaal uit? Wie hulp nodig heeft, kan terecht bij coaches die beschikbaar zijn vanuit SKPO. Zij kunnen je op weg helpen met het maken van je plan. Stel je hulpvraag via wereldmetlef@skpo.nl.
De juryleden kiezen uit alle inzendingen de ideeën die uitgevoerd mogen worden. De jury vertegenwoordigt heel SKPO en bestaat uit leerlingen, ouders en medewerkers. De voorzitters zijn schooldirecteuren die lid zijn van de werkgroep innovatiefonds Wereld met lef.
Cato Kester, leerling De Handreiking
Fatih Orhan Bayat, leerling De Harlekijn
Alexandra Voitishchuk, leerling ’t Slingertouw
Nasma Arrabbany-Azdad, ouder De Bijenkorf
Jelle de Jong, ouder De Sonnewijzer
Lütfiye Karatas, ouder De Korenaar
Frank Peeters, leerkracht De Wereldwijzer
Gerrie Wada-Custers, administratief medewerker/leerkrachtondersteuner Rapenland
Mart van der Heijden, werkgroep/directeur De Troubadour
Lidwien Storimans, werkgroep/directeur De Harlekijn
Met het fonds Wereld met lef wil SKPO positief bijdragen aan de maatschappij en de leefomgeving van onze scholen in het bijzonder. De middelen uit het fonds zijn privaat. Er wordt dus geen onderwijsgeld van de overheid voor gebruikt.