Wereld met lef

powered by SKPO

Wereldburgerschap: we spreken allemaal de taal van internationaal

Wat betekent het om anno 2021 een wereldburger te zijn? En wat heb je daarvoor als leerling in je rugzak nodig? Bij SKPO leren we leerlingen om kritisch naar zichzelf te kijken en stimuleren hun nieuwsgierigheid naar de ander door hun perspectief te verbreden. We gaan respectvol en open met elkaar om en we maken gebruik van de kracht van diversiteit.

Goed idee?

Omdat we gelijkwaardigheid, verbinding met elkaar en samen verantwoordelijk zijn voor een betere wereld heel belangrijk vinden, hebben we iets bedacht: het fonds Wereld met lef, powered by SKPO. We dagen iedereen die bij SKPO hoort – leerlingen, collega’s en ouders – uit om na te denken over hoe we het beter kunnen doen met elkaar. Dus heb jij, of hebben jullie, een idee waar de wereld om je heen een stukje beter, mooier of fijner van wordt? Maak dan een plan en stuur het in. Wie weet kiest de jury het idee uit zodat het werkelijkheid wordt!

 

Afbeelding: Fawaka Ondernemersschool

 

Hoe doe je mee?

Een goed idee is realistisch en uitvoerbaar en draagt bij aan de wereld om je heen. Vertel ons wat je plan is en vermeld daarbij:

  • wat je wil bereiken (wat voor invloed heeft het bijvoorbeeld op de wijk, school of leefomgeving);
  • hoe je het aanpakt;
  • wie en/of wat je daarvoor nodig hebt;
  • hoeveel het kost;
  • hoe je het idee bekend wil maken aan je doelgroep;
  • wanneer je het plan wil uitvoeren (planning);
  • de naam of namen van de aanvrager(s) en hoe zij verbonden zijn met de school of SKPO;
  • contactgegevens zoals e-mailadres en telefoonnummer.

 

De 1e aanvraagronde (december 2021) is gesloten. In 2022 volgt een 2e ronde. Meer informatie volgt zodra het tijdspad hiervan bekend is.

 

Kom je er niet helemaal uit? Wie hulp nodig heeft, kan terecht bij coaches die beschikbaar zijn vanuit SKPO. Zij kunnen je op weg helpen met het maken van je plan. Stel je hulpvraag via wereldmetlef@skpo.nl.

 

Jury

De juryleden kiezen uit alle inzendingen de ideeën die uitgevoerd mogen worden. De jury vertegenwoordigt heel SKPO en bestaat uit leerlingen, ouders en medewerkers. De voorzitters zijn schooldirecteuren die lid zijn van de werkgroep innovatiefonds Wereld met lef.

 

De Wereld met lef-jury bestaat uit:

Cato Kester, leerling De Handreiking
Fatih Orhan Bayat, leerling De Harlekijn
Sidenely Isidora, leerling BoschAkker
Jelle de Jong, ouder De Sonnewijzer
Nicole van Doremalen, ouder De Kameleon
Wendy Nent, ouder Wethouder van Eupenschool
Frank Peeters, leerkracht De Schakel
Marleen Vierhout, leerkracht De Wereldwijzer
Mart van der Heijden, werkgroep/directeur De Troubadour
Sultan Solak, werkgroep/directeur ’t Slingertouw

 

Over het fonds

Met het fonds Wereld met lef wil SKPO positief bijdragen aan de maatschappij en de leefomgeving van onze scholen in het bijzonder. De middelen uit het fonds zijn privaat. Er wordt dus geen onderwijsgeld van de overheid voor gebruikt.