Als zij-instromer voor de klas bij SKPO?

Jij bent enthousiast over het vak van leraar en overweegt een carrièreswitch te maken. Dat is fantastisch, want in het basisonderwijs staan we te springen om bevlogen leerkrachten. Bij SKPO staan we open voor nieuwe collega’s met lef die als zij-instromer hun lesbevoegdheid willen halen. Wij staan voor een hoge kwaliteit van onderwijs en voelen ons verantwoordelijk om een goede leerplek met kwalitatieve begeleiding te bieden. Zo creëren we samen een succesvol traject.

De zij-instroomroute

Als zij-instromer moet je naast een sterke motivatie om in het onderwijs te werken ook voldoen aan de opleidingseis, namelijk een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Als je die kan afvinken, dan ligt bij jou het initiatief om binnen SKPO te verkennen welke school jou een goed beeld kan geven van het vak en bij een wederzijdse klik het opleidingstraject wil starten. Eigenaarschap staat bij SKPO hoog in het vaandel en daarom vinden we het belangrijk dat jij als toekomstige zij-instromer zelf onderneemt en regisseert in de zoektocht naar een school die bij jou past. Je bent welkom op onze 35 scholen om te komen kijken, mee te lopen en jouw vragen te stellen.

 

Routekaart en opleidingsinformatie

Op de onderstaande routekaart hebben we de stappen uiteengezet die naar ons idee cruciaal zijn om te verkennen of het onderwijs bij je past én of je als toekomstige collega bij SKPO past. Het samen doorlopen van de stappen zorgt ervoor dat we een zorgvuldig traject afleggen voordat je als zij-instromer aan de slag gaat. We willen immers allebei dat dit traject slaagt en daar zijn we samen verantwoordelijk voor.

 

Verder raden we je, als je dat nog niet hebt gedaan, aan om je te verdiepen in de opleidingsinformatie van de pabo’s in onze regio. De linkjes vind je hieronder.

Routekaart

zij-instroom bij SKPO

bekijk

De Kempel

informatie zij-instroom

naar website

Fontys

informatie zij-instroom

naar website

Andere opleidingstrajecten

Als het zij-instroomtraject minder goed bij je past, zijn er ook andere routes die je opleiden tot leraar, zoals de (verkorte) deeltijdopleiding. Misschien wil je nog niet meteen je baan opzeggen en je studie combineren met je huidige werk en/of gezin. Waar iemand die het zij-instroomtraject volgt vanaf het begin verantwoordelijk is voor een eigen klas, word je als deeltijdstudent via stages gedurende de hele opleiding klaargestoomd voor het vak.

 

Zowel De Kempel als Fontys bieden verschillende deeltijdtrajecten aan:

 

De Kempel
Naast het zij-instroomtraject kun je de verkorte deeltijdopleiding volgen (2,5-3 jaar en daarna voor de klas) of de verkorte deeltijdopleiding waarbij je na het behalen van een aantal mijlpalen al tijdens je studie een aanstelling kan krijgen op een school (versneld voor de klas). Meer informatie over de verschillende routes vind je op de website van De Kempel.

 

Fontys
Bij Fontys kun je kiezen voor de flexibele deeltijdopleiding, waarbij je in overleg met de opleiding zelf je studietempo bepaalt. Ook Fontys kent een route waarbij je tijdens je opleiding versneld voor de klas kan staan: de mijlpalenregeling.

Nog vragen?

Heb je na het lezen van de informatie op deze website nog vragen over werken bij SKPO, neem dan contact op met Susan Steinmeijer via s.steinmeijer@skpo.nl of 06-52723031.