Expeditie met lef

meer vertrouwen | meer van jezelf | meer buiten de lijntjes

Duurzame ontwikkeling van uitdagend en innovatief onderwijs

Ons Expeditie met lef-team onderzoekt vanuit nieuwsgierigheid, een groeiende mindset en passie hoe een duurzame onderwijsontwikkeling van uitdagend en innovatief onderwijs – één van de focuspunten van SKPO – gerealiseerd kan worden.

Met Expeditie met lef bieden we al onze collega’s de mogelijkheid om zich binnen SKPO te ontwikkelen in het realiseren van uitdagend en innovatief onderwijs zoals omschreven staat in onze maatschappelijke opdracht. Expeditie met lef onderzoekt hoe het realiseren van deze maatschappelijke opdracht er in de praktijk uitziet.

 

 • Hoe kun je het eigenaarschap van kinderen vergroten?
 • Hoe kun meer werken vanuit leerdoelen?
 • Hoe stimuleer je de motivatie van kinderen om te leren?
 • Hoe past dat in je dagelijkse onderwijs en wat kan jij eraan bijdragen?

 

Ga mee op expeditie!

Herken je deze zoektocht? Ga dan met ons mee op expeditie! Dan zoeken we samen naar de mogelijkheden en delen we onze vondsten met elkaar. De bedoeling van Expeditie met lef is om samen te ontdekken, samen te leren en samen te werken aan het creëren van uitdagend en innovatief onderwijs waarin de leerling eigenaar is van zijn eigen leerproces.

 

We werken ‘vanuit de bedoeling’ en zoeken altijd de verbinding met de missie en visie van de scholen. Samen kijken we naar de haakjes die er zijn om te realiseren wat in woorden op papier staat. We vinden het belangrijk om samen te kijken naar hoe we de ontwikkelingen en doelen die we graag willen halen, ook in de praktijk kunnen realiseren. Hoe blijft het een geheel, is het niet iets wat erbij komt, maar levert het vooral in de praktijk ook echt op wat we willen? En realiseren we daarmee krachtig, kansrijk onderwijs met zowel aandacht voor de cognitieve als persoonlijke ontwikkeling van de leerling? Wij geloven erin dat als je de leerling op die twee gebieden de kans geeft zich te ontwikkelen en te groeien, we de leerlingen een brede basis bieden voor de toekomst.

 

In onze expeditie gaan we op zoek naar mooie uitzichten en komen we de volgende onderdelen tegen:

 • motivatie
 • welbevinden en betrokkenheid
 • eigenaarschap
 • groeiende mindset
 • rol van de leerkracht
 • diversiteit als troef zien
 • werken vanuit leerdoelen
 • uitdagend onderwijs ontwerpen

 

Theorie koppelen aan praktijk

Vanuit het ‘waarom’ onderzoeken we graag samen hoe we het in de praktijk kunnen realiseren en wat daarvoor nodig is. We zoeken de koppeling tussen theorie en praktijk en gaan voor het ontwikkelen van bevlogen onderwijsprofessionals die met passie hun vak uitvoeren en een bijdrage leveren aan de onderwijsontwikkeling van de maatschappelijke opdracht van SKPO.

 

Als je meegaat op expeditie zullen we je inspireren, motiveren en verder helpen in de stappen die je wil zetten in je onderwijsontwikkeling. We onderzoeken met elkaar de inhoud en theorie van verschillende aspecten van uitdagend en innovatief onderwijs, maken vervolgens de koppeling met de praktijk en bieden handvatten om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. Die ervaringen delen we weer met elkaar en zo kan de samenwerking zorgen voor verbreding en verdieping.

 

Om vanuit zoveel mogelijk perspectieven samen te kunnen werken en de verbindingen binnen SKPO zo breed mogelijk te maken, nodigen we iedereen met lef, die nieuwsgierig is naar hoe je uitdagend en innovatief onderwijs kan realiseren én zin heeft om hierin samen met andere SKPO-collega’s zichzelf in te ontwikkelen, uit om mee op expeditie te gaan. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen!

 

Expeditie met lef 2022-2023

In schooljaar 2022-2023 zijn er verschillende routes binnen Expeditie met lef. We werken vraaggestuurd en proberen daarmee zo veel mogelijk aan te sluiten bij de vraag vanuit het werkveld. Na de aanmeldperiode bekijken we hoe we de verschillende routes het beste kunnen organiseren om iedereen de beste kansen in ontwikkeling te bieden. De mogelijke routes in schooljaar 2022-2023 zijn als volgt:

 

 

Routes Expeditie met lef 22-23

 

Heb jij lef? Ga jij voor:

 • meer vertrouwen
 • meer van jezelf
 • meer buiten de lijntjes

En heb je zin om samen met andere SKPO-collega’s op ontdekking te gaan en mooie uitzichten op te doen op onderwijsinhoudelijk gebied? Ga mee op expeditie en meld je voor 18 juni 2022 aan door een e-mail met een korte motivatie/toelichting te sturen naar: expeditiemetlef@skpo.nl. Laten we samen vanuit nieuwsgierigheid, vol passie, bevlogenheid en LEF op expeditie gaan!